Gradsko pozorište Jazavac

Časovi baleta za polaznike Studija Jazavac

Časovi baleta za polaznike Studija Jazavac

03.11.2016 10:32

dibujoescaner5-005

U subotu i nedjelju, 5. i 6. novembra, svi članovi Studija Jazavac imaće priliku prisustvovati Masterclass radionici kod Berioske Kamakaro.

Berioska Kamakaro je rođena u Karakasu u Venecueli. Obrazovala se u Nacionalnoj školi plesa i Školi baleta-umjetnosti Fondacije Gustava Franklina gdje je diplomirala kao profesionalni plesač. U 2001. postala je članom Nacionalnog baleta Terese Karenjo u Karakasu i bila je angažovana kao solista pri Klasičnom baletu de Kamara Nine Novak i tumači solističke uloge u Labuđem jezeru, Krcku Oraščiću, Gusaru, Bajaderi, Don Kihotu, Uspavanoj ljepotici. Njen repertoar je uključivao glavne klasične balete kao i njihov savremeni repertoar.

 

U 2008. pozvana je kao solista u Metropolitan balet i akademiju u Minesoti u Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom tog vremena u Americi obučavali su je poznati učitelji poput Vilelm Burmana, Dejvida Hofmana iz Američkog pozorišta i baleta u Njujorku i Edvarda Vilela u Gradskom baletu u Majamiju.

 

Počela je još davno da podučava balet. U 2005. podučavala je balet u Nacionalnoj školi plesa i Savremenoj trupi Mudansa u Karakasu. Također je podučavala na Akademiji plesa Jane Kirove u Majamiju. Sada je direktor Berioska Kamakaro baleta u Banjaluci.

 

(priprema za certifikaciju na Royal Academy Dance)

 

Pratite nas

Rezervacije

Rezervacije na tel. 051 462-887
(od 10h do 14h)
E-mail: gpjazavac@gmail.com
ili u inbox Page-a na FB.

Banka partner