Gradsko pozorište Jazavac

KULTURICA 2018 – slobodan ulaz na predstave za djecu u Gradskom pozorištu Jazavac

KULTURICA 2018 – slobodan ulaz na predstave za djecu u Gradskom pozorištu Jazavac

25.04.2018 14:37

Sa velikim oduševljenjem najavljujemo jedan poseban događaj za mališane u gradu Banjaluci, a to je “Kulturica 2018“.

Osnovna ideja događaja je približiti djeci Banjaluke i okoline pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište i postavljanje temelja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja a sve to kroz igru, zabavu, interaktivno druženje i poklone. Mališani će potpuno besplatno posjetiti predstave te uživati i u revijalnom dijelu prije početka predstave.

Cilj projekta “ Mjesec pozorišta za djecu – Kulturica 2018” je dolazak više od 1000 predškolaca i osnovaca u kulturnu ustanovu tj. Gradsko pozorište “Jazavac”.

Kod djece predškolskog i školskog uzrasta izražen je problem nedovoljne asocijacije, djeca se sve manje kreću, kulturni aspekt je zapostavljen a djeca najviše vremena provode ispred ekrana i pametnih telefona. Psiholozi ukazuju na trend rasta autistične djece, povećan je broj nasilja u školama, roditelji nemaju vremena ni materijalnih sredstava da pruže djeci neki drug vid zabave i edukacije.
Ovim projektom bismo vratili pozorište djeci i djecu pozorištu, ulaz je slobodan a djeca će dobiti i prateće sadržaje i poklone. Na ovaj način roditelji bez opterećenja kućnog budžeta mogu dovesti djecu na kulturno zabavnu manifestaciju. Posebno za ovu namjenu izradiće se govorni aparat u dječijem liku koji bi podučavao djecu bontonu u pozorištu i uopše njegovanju kulturne baštine.

Projekat “Mjesec pozorišta za djecu Kulturica 2018” bi trebao približiti djeci Banjaluke i okoline pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište i postavljanje temelja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja.

Kroz 4 predstave za djecu koje bi se odigrale u toku 4 sedmice, preko 1000 mališana bi dobilo priliku da posjeti ovu kulturnu ustanovu (neki od njih prvi put), uživa u predstavi, druženju i poklonima.

Datumi predstava:
03.05.2018 – početak revijalnog dijela u 17h a početak predstave u 18h (GP Jazavac)
13.05.2018 – početak revijalnog dijela u 11h a početak predstave u 12h ( Dom Kulture Dragočaj)
17.05.2018 – početak revijalnog dijela u 17h a početak predstave u 18h (GP Jazavac)
24.05.2018 – početak revijalnog dijela u 17h a početak predstave u 18h (GP Jazavac)

Znacaj projekta za zajednicu

Implemenatcijom ovog projekta poradilo bi se na višestrukom značaju. Na prvom mjestu tu je edukacija djece kao izuzetno bitan aspekt. Kulturni aspekt je zadnjih godina zapostavljen kod djece predškolskog i školskog uzrasta i to razvojem tehnologije i dostupnošcu iste. Djeca postaju sve više asocijalna, povećan je broj nasilja u školama, roditelji nemaju vremena ni materijalnih sredstava da pruže djeci neki drug vid zabave i edukacije.
Grad Banjaluka treba da bude grad pozorišta, kulture i da djeca sa radošcu odlaze u pozorište. Navike stečene u djetinjstvu prenijeće se i na kasniju dob.

Portal Cool Mama je partner ove manifestacije i nagradice vas sa po 2 ulaznice.

Pratite nas

Rezervacije

Rezervacije na tel. 051 462-887
(od 10h do 14h)
E-mail: gpjazavac@gmail.com
ili u inbox Page-a na FB.

Banka partner