Gradsko pozorište Jazavac

Održana konferencija za medije – ISTINA i ZAPLET 11

Održana konferencija za medije – ISTINA i ZAPLET 11

07.10.2019 15:43


Obavještavamo vas da je danas u 11h održana konferencija za medije povodom premijere predstave ISTINA i otvaranja Međunarodnog festival glumca ZAPLET 11 u Gradskom pozorištu Jazavac. Na konferenciji su učestvovali organizatori Gradskog pozorišta Jazavac Dragana Marić i Ljubiša Savanović, reditelj predstave i jedan od glumaca koji igra u predstavi ISTINA, Željko Stjepanović, glumica Aleksandra Spasojević koja takođe igra u predstavi ISTINA kao i kostimograf predstave Bojana Mutić.

Organizatori Gradskog pozorišta Jazavac, Marić i Savanović, naglasili su značaj festival za pozorišni život u Banjaluci i Republici Srpskoj te su obrazložili ovogodišnju selekciju koju su zajedno napravili. Predstave koje će publika imati priliku da vidi opisuju kao hrabre, promišljene, moderne I kao predstave koje se bave suštinskim temama: porodicom, socijalnim pitanjima, neprihvatanjem drugih i drugačijih te pitanjima tretmana mladih ljudi u našem društvu. Za sami kraj i zatvaranje festivala predviđen je koncert kantautora Nenada Marića poznatijeg kao Kralj Čačka. Zahvalili su se na podršci Kabinetu predsjednika Republike Srpske koji je ove godine prvi put podržao festival, Ministarstvu prosvjete u Vladi Republike Srpske, Gradu Banjaluci, Addiko banci, kompanijama Prointer, Tropik, Plantago, Infomedia, Konzilijum, Krajinaklas i Hotelu Vidović.

Željko Stjepanović, kome je ovo četvrta režija u Gradskom pozorištu jazavac, istakao je da mu je drago da se našoj publici predstavlja sa jednim ovakvim komadom i kao reditelj i kao glumac i da je posebno uzbuđen jer ova predstava otvara Aleksandra Spasojević, naša stalna saradnica, izjavila je da se već godinama osjeća kao dio jedne divne price uz Gradsko pozorište Jazavac te da smatra da će ova predstava sigurno biti jedna od najgledanijih komedija u banjalučkim pozorištima. Istovremeno, pohvalila je autorski tim predstave naglašavajući sjajne kreacije scenografa Dragane Purković Macan i kostimografa Bojane Mutić .

Bojana Mutić, koja se prvi put predstavlja kao kostimograf rekla je da joj je čast i zadovoljstvo što je bila dio autorske ekipe predstave ISTINA te se zahvalila na ukazanom povjerenju.

Pratite nas

Rezervacije

Rezervacije na tel. 051 462-887
(od 10h do 14h)
E-mail: gpjazavac@gmail.com
ili u inbox Page-a na FB.

Banka partner