Gradsko pozorište Jazavac

Premijera predstave PJESME MOJE i ADDIKO BANKA uz Jazavac

Premijera predstave PJESME MOJE i ADDIKO BANKA uz Jazavac

14.03.2019 10:45

         U petak, 15.3. u 20h u Gradskom pozorištu Jazavac premijerno će biti izvedena predstava PJESME MOJE u režiji Marka Vukosava. Ovo je druga premijera Gradskog pozorišta Jazavac na Večernjoj sceni u sezoni 2019/2020.

            Predstava je nastala po tekstovima pjesnika Vaska Pope, Branislava Petrovića, Miroslava Antića, Ljubivoja Ršumovića, Branka Miljkovića, Enesa Kiševića, Maje Perfiljeve, Jovana Jovanovića Zmaja, Pere Zupca, Olivere Katarine, Desanke Maksimović, Kemala Montena, Laze Kostića, Gustava Krkleca, Duška Radovića i ništa manje važnog, jednog lokalnog pjesnika. U predstavi igra sedam mladih glumaca: Kristina Šikanić, Tijana Jovanović, Marko Vukosav, Marko Nedeljković, Aleksandar Runjić, Lazar Petrović i Senad Milanović. Gradsko pozorište Jazavac i u ovoj predstavi nastavlja praksu angažovanja mladih glumaca.

            Danas je potpisan i ugovor o partnerstvu između Gradskog pozorišta Jazavac i Addiko banke a.d. Banjaluka. Ova saradnja predstavlja pozitivan primjer društveno odgovorne kompanije koja nastavlja da podržava kulturna dešavanja u našem gradu. Predstavnik Addiko banke, banke partnera Gradskog pozorišta Jazavac gospodin Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Gradskim pozorištem Jazavac i naglasio da je fokus strategije društveno odgovornog poslvoanja Addiko banke podrška kultiri i institucijama kulture, te se u tom kontekstu treba posmatrati i saradnja sa Gradskim pozorištem Jazavac. Vjerujemo da će naša finansijska podrška dodatno unaprijediti rad ove renomirane pozorišne insitucije. 

            Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac rekao je da će ova saradnja olakšati rad na produkcijama Gradskog pozorišta Jazavac kao i u organizaciji Međunarodnog festivala glumca ZAPLET i zahvalio se našim novim partnerima na svemu što rade za kulturu i umjetnost i naglasio da je posebna radost za sve u Gradskom pozorištu Jazavac je što partnertstvo sa Addiko bankom počinje sa ovom predstavom u kojoj promovišemo jednu nevjerovatnu generaciju mladih ali posvećenih glumaca kakvu naš grad nije odavno vidio.

            Reditelj predstave Marko Vukosav izjavio je da su PJESME MOJE poetski kabare sačinjen od nekih dobro poznatih pa i onih skoro zaboravljenih pesama domaćih autora. Pesama i autora zaista ima mnogo, iako na prvi pogled nespojivi, oni u ovoj predstavi čvrsto stoje jedni uz druge i pružaju publici potpuno nov pogled na poeziju.

            Glumica Tijana Jovanović rekla je da su PJESME MOJE nešto potpuno novo, kako publici tako i nama. Rekla je da je ova predstava nastala iz želje da iskoristimo divne resurse koje su nam ostavili pesnici. Marko Vukosav kao reditelj je uspeo da nam prenese svoju ideju i da iz nas izvuče ono najbolje, a zajedničkim snagama sa publikom podijelićemo neku malo drugačiju priču, kroz poeziju i jedan kabaretski način igre.

            Marko Nedeljković, glumac koji takođe igra u predstavi kaže da je na predstavi PJESME MOJE radilo sedmoro glumaca koji se vrlo dobro razumiju, poznaju i osecaju ali su i pored dobrog poznavanja opet uspjeli da  iznenade jedni druge. Predstava puna boja, igre, strasti, tuge i radosti svakako je pun pogodak za svakoga ko želi da upozna zelje svijet razdragane omladine.

         

Pratite nas

Rezervacije

Rezervacije na tel. 051 462-887
(od 10h do 14h)
E-mail: gpjazavac@gmail.com
ili u inbox Page-a na FB.

Banka partner