Gradsko pozorište Jazavac

Premijera predstave UPOZNAJ MOG TATU

Premijera predstave UPOZNAJ MOG TATU

27.04.2018 08:31

U utorak 2.5. u 20h u Gradskom pozorištu Jazavac biće izvedena premijera predstave UPOZNAJ MOG TATU po tekstu Alana Ejkborna i u režiji Gorana Damjanca. Predstava je diplomski rad studenta produkcije na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Prva repriza ove predstave planirana je za utorak, 22.5. u 20h.

U predstavi igraju Nataša Ivančević, Željko Erkić, Smiljana Marinković i Bojan Kolopić. Kompozitor je Dragan Marković, a grafički dizajn uradila je Nina Ninković.

Reditelj Goran Damjanac o predstavi kaže:

„Upoznaj mog tatu“ ili „Kako se uzme“ Alana Ejkborna bio je dugo godina hit londonskog West End-a. Već na prvi susret sa ovom komedijom situacije, shvatate i zašto: ovaj savremeni vodvilj je toliko nepredvidiv, sa toliko vješto konstuisanih dramskih situacija, da se potreba gledaoca da odreaguje smijehom na novi obrt, miješa sa ogromnom nestrpljivošću da se sazna odgovor na pitanje – šta će dalje da se desi?
Svaki pokušaj da nagovijestim o čemu se radi u ovoj intrigantnoj komediji, dovodi me u nezgodnu situaciju da gledaocu otkrijem previše, ali kao i u svakom dobrom vodvilju, ima tu preljube, ljubomore, i mnogo, mnogo zabune. U radu sa odabranim glumačkim ansamblom, potrudili smo se da dosledno iscijedimo sok komedije iz ovog komada, trudeći se ipak, da atmosferu engleskog counryside-a, ubacimo u koju brzinu više.

Gradsko pozorište Jazavac i dalje nastavlja da promoviše mlade pozorišne stvaraoce i da im daje prostor i šansu da svoj rad pokažu na našoj sceni.

Pratite nas

Rezervacije

Rezervacije na tel. 051 462-887
(od 10h do 14h)
E-mail: gpjazavac@gmail.com
ili u inbox Page-a na FB.

Banka partner