Gradsko pozorište Jazavac

PUSTOLOVINE BOLETA KOMETE na “Pozorišnoj jeseni” u Bačkoj Palanci

PUSTOLOVINE BOLETA KOMETE na “Pozorišnoj jeseni” u Bačkoj Palanci

29.10.2018 09:36

U okviru „Pozorišne jeseni“ u Gradskom bioskopu u Bačkoj Palanci, u subotu, 27.10. od 17.00 časova odigrana je predstava za djecu „Pustolovine Boleta Komete“. Ovo je drugo gostovanje ove predstave Gradskog pozorišta Jazavac i Nevid teatra iz Banja Luke u Bačkoj Palanci nakon što je predstava proglašena najboljom, po mišljenju dečijeg i stručnog žirija, na 22. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade održanog 2016. godine. Prvi put u istoriji održavanja festivala dogodilo se da je dječiji i stručni žiri dodjelio nagradu istoj predstavi.

Pored nagrade u Srbiji, ova animirana bajka za djecu, mlade i odrasle od tri do 133 godine dosad je osvojila još tri nagrade na Međunarodnim festivalima u Hrvatskoj i BiH u kategorijama kreativnosti, inovativnosti i animacije, a pored mališana iz Bačke Palanke i Banjaluke sa Boletom Kometom družili su se i mališani iz Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Bugojna, Sarajeva, Zagreba i Bara.

Predstava prikazuje fantastični dramaturški sklop u kojem se čudesno isprepliću živa glumačka igra, projektovana animacija na platnu, zvučni i svjetlosni efekti i predstavlja neobični i kreativni autorski projekat Marka Dukića koji je autor teksta, reditelj, autor i izvođač muzike, animacija, ilustracija i dizajn.

Bole Kometa je Smiljana Marinković. Kostimografkinja je Nina Babić koja je i izradila rekvizite u predstavi, dizajner zvuka je Albert Savić, majstor svjetla Saša Šuman, dok su glasove posudili Aleksandra Spasojević kao naratorica, Goran Damjanac u ulozi Diva Žarka, Glas zadatka je Nina Babić, Čuvar Plavi je Dejan Andrić, dok je Marko Dukić Čuvar Crveni i Sum Sum. Fotografija je djelo Aleksandra Čavića.

Pratite nas

Rezervacije

Rezervacije na tel. 051 462-887
(od 10h do 14h)
E-mail: gpjazavac@gmail.com
ili u inbox Page-a na FB.

Banka partner