Gradsko pozorište Jazavac

Slobodan ulaz na predstavu PUSTOLOVINE BOLETA KOMETE povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Slobodan ulaz na predstavu PUSTOLOVINE BOLETA KOMETE povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

05.12.2016 22:35

Gradsko pozorište Jazavac uključilo se u obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava. Tim povodom odigražemo predstavu “Pustolovine Boleta Komete”, a ulaz na vu

Agencija za saradnju edukaciju i razvoj i Fondacija ,,Udružene žene“, uz podršku Evropske unije, drugu godinu za redom organizuju obilježavanje 10. decembra Međunarodnog dana ljudskih prava.

Ovogodišnja akcija biće održana 09. decembra na Trgu Krajine u Banjaluci, a planiran je i likovni čas na temu ljudskih prava za najmlađe građane Banjaluke zajedno sa predstavom ,,Pustolovine Boleta Komete“ koju zajednički realizuju Nevid teatar i Gradsko pozorište Jazavac.
Aktivnosti obilježavanja se organizuju u sklopu projekta ,,Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u Bosni i Hercegovini“, uz finansijsku podršku Evropske unije, a koji realizuju Agencija za saradnju,edukaciju i razvoj ACED – Banja Luka, UG ,,Vive žene“ – Tuzla, UG ,,Medica“ – Zenica i Fondacija ,,Udružene žene“ .
Veliki značaj za podršku žrtvama torture i svjedocima/ žrtvama imaju multidisciplinarne mreže za podršku koje su već uspostavljene i koje će biti razvijene kroz ovaj projekat. Ove mreže čine profesionalci iz institucija (tužilaštvo, sudovi, centri za mentalno zdravlje, centri za socijalni rad…) i nevladinih organizacija.
Program obilježavanja Banja Luka:
09.10. – 11:00h – ulična akcija – Trg Krajine Banja Luka
09.10. – 18:00h -20:00h – Likovni čas i predstava – Gradsko pozorište Jazavac

Pored Banjaluke, obilježavanje Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, projektni partneri organizuju u još nekoliko gradova širom RS i FBIH: Zenici, Tuzli, Modriči, Višegradu, Bijeljini i Trebinju.

Pratite nas

Rezervacije

Rezervacije na tel. 051 462-887
(od 10h do 14h)
E-mail: gpjazavac@gmail.com
ili u inbox Page-a na FB.

Banka partner