Gradsko pozorište Jazavac

Tarik Filipović sa monodramom ĆIRO gostuje u Jazavcu

Tarik Filipović sa monodramom ĆIRO gostuje u Jazavcu

12.02.2018 15:56

U subotu, 17.2. u 20h Tarik Filipović predstaviće se monodramom ĆIRO publici u Gradskom pozorištu Jazavac. Ovo je prvo gostovanje ove popularne monodrame u Banjaluci.

“…Fudbal, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se raspravlja, obožavaju ga i napadaju. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, evropska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Euforija je na vrhuncu, pa se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim fudbala u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.

Šta je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača?

Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirisala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva vidjećemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu…”

Pratite nas

Rezervacije

Rezervacije na tel. 051 462-887
(od 10h do 14h)
E-mail: gpjazavac@gmail.com
ili u inbox Page-a na FB.

Banka partner