Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Banka partner
Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Premijera predstave SKUPŠTINA

Premijera predstave SKUPŠTINA

U utorak, 8.12. u 20h u Gradskom pozorištu Jazavac premijerno će biti izvedena predstava SKUPŠTINA u režiji Ivana Plazibata. Ovo je prva premijera Gradskog pozorišta Jazavac na Večernjoj sceni u sezoni 2020/2021.

Predstava je nastala po motivima teksta PORODIČNA SKUPŠTINA španske spisateljice Kristine Klemente a u adaptaciji i dramatizaciji Ivana Plazibata i Ivane Stjepanović. U predstavi igraju: Aleksandar Stojković Piksi, Nataša Ivančević, Anja Ilić, Marko Nedeljković i Senad Milanović. Gradsko pozorište Jazavac i u ovoj predstavi nastavlja praksu angažovanja mladih glumaca. Scenograf i kostimograf predstave je Dragana Purković Macan, lektor Milorad Telebak, a za muziku je zadužen Petar Bilbija.

Reditelj Ivan Plazibat o predstavi kaže: „Ovdje je riječ o ljudima koji balansiraju hodajući po žici između života i ideala i taj hod izvor je niza komičnih situacija. Priču o porodici koja i najbanalnije dogovore poput rasporeda pranja suđa riješava svojom porodičnom skupštinom smjestili smo danas i ovdje. Neprestano smo improvizacijama radili da tekst postane “naš”. Ovo je prva predstava koju radim izvan Hrvatske i sretan sam što sam imao prilike da se pronađem ljudski i teatarski sa tako divnim ljudima i glumcima kao što su Aleksandar Stojaković, Anja Ilić, Nataša Ivančević, Senad Milanović i Marko Nedeljković. Jedan od bitnijih testova za svakog pozorišnog čovjeka je da vidi može li se razumjeti i stvarati zajedno sa glumcima izvan svoje sredine. Drago mi je bilo vidjeti da mogu biti reditelj i izvan Hrvatske i izvan Splita.”

Glumac Aleksandar Stojković Piksi prvi put igra u predstavama Gradskog pozorišta Jazavac a o radu na predstavi kaže: „Predstavu radimo po motivima teksta španske spisateljice Kristine Klemente, a režiju potpisuje Ivan Plazibat, sjajan mladi reditelj sa kojim je bilo zadovoljstvo sarađivati. Ja u predstavi igram glavu porodice Branka, a ujedno i predsjednika porodične skupštine koji podnese ostavku na tu funkciju i to dovodi do prijevremenih izbora, a sa tim i niza komičnih situacija. Reditelj je uradio odličnu adaptaciju, glumci sa kojima sam radio predstavu su izvrsni i ja se nadam da će se za predstavu tražiti karta više.“

Ova predstava nastala je uz pomoć banke partnera Gradskog pozorišta Jazavac – ADDIKO banke, grada Banjaluka i Ministarstva prosvjete i kulture u Vladi RS, te donator predstave, Friedrich Ebert fondacije.

Broj ljudi u publici na premijeri predstave, kao i na svim reprizama, biće ograničen. Takođe, biće primjenjene i ostale mjere: razmak između gledalaca, dezinfekcija na ulazu kao i obavezno nošenje maski na licu sve vrijeme boravka u pozorištu.