Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Banka partner
Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Nagrade Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 13

Nagrade Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 13

U subotu, 30.10. na zatvaranju Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 13 izvedena je predstava BANJALUKA pozorišta domaćina u čast nagrađenih.

Tokom festivala je publika birala glumce večeri i to su redom bili: Sanja Marković (MOJ MUŽ), Aleksandar Jovanović (APLIKACIJA VOLAND), Stojan Matavulj (ENIGMATSKE VARIJACIJE) i Rifat Rifatović (AKO DUGO GLEDAŠ U PONOR).
Takođe, po glasovima publike, najbolja predstava je „Moj muž“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Stručni žiri festivala radio je u sastavu Radoslav Milenković, glumac i reditelj, Nataša Ivančević, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske i Vida Davidović, dramaturškinja.

Žiri je donio sledeće odluke:

– Za najbolju predstavu ovogodišnjeg festivala Zaplet stručni žiri proglasio je predstavu „Moj muž“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorište u režiji Jovane Tomić, zbog sveobuhvatnosti pozorišnog iskaza koji u sebi objedinjuje preciznu režiju, sadržajnu dramatizaciju, kreativnu kostimografiju i blistave glumačke uloge.
– Takođe, nagrada za najbolju glumicu festivala se dodjeljuje Sanji Marković i Jovani Belović za virtuoznu partnersku igru i buket uloga u predstavi „Moj muž“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
– Nagradu za najboljeg glumca žiri dodjeljuje Stojanu Matavulju za ulogu Abela Znorka u predstavi „Enigmatske varijacije“ HNK Varaždin. Stojan Matavulj je u ovoj ulozi pokazao zavidnu studioznost i zrelost glumačkog postupka u slojevitom dramskom komadu Eriha Emanuela Šmita.
Najbolja mlada glumica, po odluci žirija, je Kristina Pajkić za nepatvoreno i predano potčinjavanje zahtjevnom glumačkom zadatku u predstavi „Aplikacija VOLAND“ Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta.
Najbolji mladi glumac odlukom žirija je Aleksandar Jovanović u predstavi „Aplikacija VOLAND“ Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta za izrazitu radost igre i punu uzajamnost vlastitog glumačkog postupka i cijeline pozorišnog čina.