Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Počinje Sedmica Studija Jazavac

Počinje Sedmica Studija Jazavac

Škola glume i govora Studio Jazavac | Od 10. do 20. juna biće održana Sedmica Studija Jazavac tokom koje će se održati četrnaest javnih časova i pet premijernih predstava koje su spremili članovi Škole glume i govora Studio Jazavac i njihovi mentori. Javni časovi i premijerne predstave rezultat su desetomjesečnog rada u Studiju Jazavac.

Osnivanjem Studija Jazavac 2010. godine, u sklopu Gradskog pozorišta Jazavac, otvorena su vrata mladim ljudima koji vole pozorišnu umjetnost i žele da uče, istražuju i rade u ovoj oblasti. Rezultat njihovog rada su godišnji ispiti i predstave u kojima imaju priliku da pokažu svoj rad. U sklopu rada Studija organizuju se radionice iz oblasti usko vezanih za pozorišnu umjetnost.

Sa polaznicima Škole glume i govora Studio Jazavac kao mentori i predavači rade profesionalni glumci Velimir Blanić, Miljka Brđanin, Smiljana Marinković, Vladimir Đorđević, Nataša Ivančević, Dragana Marić, Senad Milanović, Snježana Mišić, Nataša Perić i Belinda Stijak.

Velimir Blanić, diplomirani glumac i profesor na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci o radu u Studiju Jazavac kaže:

“Već deset godina predajem glumu polaznicima Studija Jazavac i izveo sam nekoliko generacija pametnih, kreativnih, obrazovanih, kulturnih i lijepo odgojenih mladih ljudi koji se danas bave različitim zanimanjima i unapređuju svojim potencijalom ne samo naš grad nego i mnoge evropske gradove.
Ponosan sam kad pogledam sa koliko mladih sam sarađivao i imao priliku da im nesebično pružim sve ono što znam, ne samo o glumi nego i o životu, a sa druge strane i da mnogo toga naučim od njih jer kao što rekoh to su stvarno pametna i kreativna djeca. Najljepši osjećaj je kada vam priđe zadovoljan i nasmijan roditelj nakon završne prezentacije i iskreno čestita i zahvali što smo na najbolji mogući način razvili maštu i kreativnost njegovog djeteta i što se to posebno odrazilo i na školske aktivnosti. Veliki broj djece je uz našu pomoć savladao poteškoće u čitanju, govoru i ponašanju. Tako da biti predavač u Školi glume i govora Studio Jazavac nije posao već misija koja prije svega ima zadatak da djecu na kvalitetan način odvoji od problema koji ih okružuju i prepozna, a samim tim i razvije njihove potencijale koji će im možda i odrediti neke životne puteve.”

Belinda Božičković, glumica Narodnog pozorišta RS i rediteljka duži niz godina postiže sjajne rezultate u radu sa članovima Studija Jazavac.

“Osam godina radim kao predavač glume u Studiju Jazavac. Kako vrijeme prolazi, osjećam sve veću odgovornost prema djeci jer je vrijeme brzo i čudno i oni se teško u svemu tome snalaze.
Ponosna sam kada vidim djecu koja su prošla kroz naš studio, na to u kakve su kulturne, pametne, i umne ljude izrasli.
Ogromnu moć ima pozorišno vaspitanje u vaspitanju djece.
Pored truda da njegujemo i učimo lijep govor, trudimo se da djecu podstaknemo na kritičko razmišljanje. U današnje vrijeme, kada su djeca preplavljena ekranima, a to im slabi pažnju i koncentraciju, zaista je bitno da se bavimo jačanjem njihovih umnih, emotivnih i ostalih sposobnosti. Program koji radimo na časovima omogućava djeci da na uzbudljiv način dolaze do otkrića značajnih za njihov svijet. Srećni smo što, iz godine u godinu, broj naših članova raste, a mi imamo mogućnost i privilegiju da budemo dio njihovog odrastanja i sazrijevanja.”