Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Pozorište
  /  Pozorište

Gradsko pozorište Jazavac osnovano je 2006. godine kao neprofitna organizacija sa ciljem da postane pozorište jasnog i prepoznatljivog identiteta, prije svega kroz vlastitu produkciju i prikazivačku djelatnost, a zatim i kroz ostale programske djelatnosti.

Misija Gradskog pozorišta Jazavac je uključivanje pozorišne umjetnosti u programe obrazovnih institucija te edukacija djece, mladih i odraslih i poboljšanje njihovog međusobnog razumijevanja kroz pozorišne predstave i druge programe iz oblasti kulture.

U skladu sa svojom misijom Gradsko pozorište Jazavac nastoji da, kroz animiranje i angažovanje prvenstveno mladih, uđe u odnos interakcije sa okruženjem i doprinese dugoročnom razvoju kulturne scene Grada Banja Luka.

Gradsko pozorište Jazavac je pozorište koje se prvenstveno bavi aktuelnim socijalnim temama. Mi smo mjesto istraživanja, kroz naše predstave postavljamo publici i nama samima pitanja vezana za vrijeme i mjesto u kojem živimo. Mjesto smo afirmacije mladih umjetnika, animacije i provokacije publike. Naša vrata širom su otvorena za najmlađe pisce i reditelje.

Paralelno razvijamo pet programa:

  • Večernja scena;
  • Scena za djecu – JUHU scena i JUHU FEST – festival za djecu i porodicu;
  • Studio Jazavac;
  • Gradski hor Jazavac;
  • Međunarodni festival glumca ZAPLET;

Večernja scena njeguje dramski repertoar pričemu se najviše oslanjamo na savremene tekstove, kako domaće tako i strane. Trudimo se da u predstavama problematizujemo teme koje su dio naše svakodnevice te da pritom zadržimo visok umjetnički nivo.

Scena za djecu – JUHU scena bavi se predstavama za najmlađe. U pitanju su mobilne predstave koje su predviđene za igranje na matičnoj sceni, ali i u sredinama gdje najmlađi nemaju priliku da često vide pozorišne predstave.

Studio Jazavac je koncipiran kao škola glume i govora. Program je primjeren uzrastu i iskustvu članova. Kroz igru i razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada i tehnika članovi Studija savlađuju specifične zadatke vezane uz samu prirodu dramskog stvaralaštva i pozorišnog medija, ali i opšte odgojno-obrazovne zadatke koji pridonose ličnom razvoju i sticanju kulturnih navika.

Međunarodni festival mladog glumca ZAPLET prati osnovnu ideju koju smo imali osnivajući naše pozorište: htjeli smo dati šansu mladim stvaraocima iz svih oblasti pozorišne umjetnosti. Ponosno ističemo da u toj ideji istrajavamo već sedam godina. U sklopu ovog festivala odigrano je preko dvadeset predstava iz BiH, Srbije i Hrvatske. Ugostili smo pozorišta, formalne i neformalne trupe, organizovali radionice, debate, javna čitanja, slušanje radio drama, koncerte, izložbe. Sve ovo stavlja naš festival u red najznačajnijih teatarskih događaja u našem gradu i Republici Srpskoj.