Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Konferencija za medije povodom premijere BOG MASAKRA i Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 14

Konferencija za medije povodom premijere BOG MASAKRA i Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 14

Na današnjoj konferenciji za novinare najavili smo premijeru predstave BOG MASAKRA u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac kojom će biti otvoren i ovogodišnji Međunarodni festivla glumca ZAPLET 14.

Dragana Marić, predsjednik UO UG „Gradsko pozorište Jazavac“ izjavila je da sa radošću izlazimo pred publiku sa upravo osvojenom nagradom za najbolju muziku Zlatanu Miriću za predstavu JEŽEVA KUĆICA na festivalu „Čupava bajka“ u Bijeljini i da smo se prvi put predstavili publici u Kragujevcu predstavom SKUPŠTINA na „Joakimfestu“. Zatim je najavila da će se do kraja godine u Gradskom pozorištu Jazavac premijerno izvesti predstave BOG MASAKRA po tekstu Jasmine Reze i u režiji Slađane Kilibarde i CRVENKAPA u režiji Aleksandre Spasojević koja će biti igrana povodom novogodišnjih praznika, a nakon toga će ostati na repertoaru. Takođe, sa posebnom radošću se osvrnula na rad Škole glume i govora Studio Jazavac koja ove godine ima rekordan broj upisanih i najavila je  snimanje filma sa polaznicima Škole glume i govora Studio Jazavac.

Sponzor ove sezone našeg pozorišta je ATOS banka. U ime ATOS banke obratila nam se Biljana Ševa, rukovodilac službe marketinga i komunikacija: „Želim, prije svega, da izrazim veliko zadovoljstvo što smo od ove sezone ponosni prijatelji Gradskog pozorišta Jazavac, čiji rad izuzetno poštujemo i pratimo, te smo iz tog razloga odlučili da damo punu podršku ovom pozorištu, koje godinama unazad  daje veliki doprinos razvoju kulture i pozorišne umjetnosti. Strateški smo usmjereni na podršku svemu onome što vrijedi i što je značajno. Smatramo da ulaganjem u kulturu njegujemo status društveno odgovorne finansijske institucije, te samim tim pružamo podršku zajednici u kojoj poslujemo. Takođe nam se bliži i četrnaest Međunarodni festival glumca Zaplet te ću iskoristitii priliku i ekipi iz Gradskog pozorišta Jazavac poželjeti sreću i uspjeh, i sigurna sam da će ovaj festival kao i uvijek okupiti veliki broj poštovalaca pozorišne umjetnosti, a ATOS BANK a.d. Banja Luka će biti tu, prateći i podržavajući sve ono što ovo pozorište radi.“

Prvakinja Narodnog pozorišta RS Nikolina Friganović u predstavi BOG MASAKRA igra ulogu Veronik i ovo joj je četvrta premijera u Gradskom pozorištu Jazavac. Po njenim riječima, nakon sjajne saradnje sa rediteljkom Kilibardom i autorskim timom predstave očekuje interesantnu predstavu u kojoj će se i publika prepoznavati.

Nataša Perić u predstavi BOG MASAKRA tumači ulogu Anet i takođe je naš stalni saradnik. Ona kaže da je srećna da je dio predstave koja govori o jednoj njoj veoma bliskoj temi obzirom da je i sama majka i da se i sama sreće sa najneobičnijim situacijama i iskušenjima vezanim za roditeljstvo.

U predstavi BOG MASAKRA igraju i Boris Šavija i Ljubiša Savanović. Reditelj i scenograf predstave je Slađana Kilibarda koja je napravila i izbor muzike za predstavu. Realizator scenografije je Nevena Milašinović, a kostimograf Bojana Mutić. Lektor je Aleksandra Savić, za scenski pokret bio je zadužen Emir Fejzić, a asistent reditelja je Stefan Tomić.

Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac i selektor ovogodišnjeg Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 14 najavio je program festivala i izjavio da je srećan jer je u širu selekciju festivala ušlo mnogo dobrih predstava, a najbolje u takmičarsku selekciju. Najavljen je i prateći program festivala koji će činiti izložba slika Vladimirke Velage SAMO SAM SE IGRALA, Javno čitanje drama studenata Akademije umjetnosti u Banjoj Luci i program RAZGOVOR SA GLUMCIMA u sklopu kojeg će se predstaviti Miloš Timotijević, Tamara Dragičević, Boris Šavija i Milan Marić. Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine Mladen Đukić, reditelj i animator, Snježana Mišić, glumica i Marko Dukić, multimedijalni umjetnik.

Ovogodišnji Zaplet 14 podržala je i kompanija MTEL u ime koje nam se obratila Milica Kondić, rukovodilac sektora za marketig koja kaže: „Kao društveno odgovorna kompanija u M:TEL se trudimo da doprinosimo dobrobiti cijelog društva, kako bismo stvorili ljepše i bolje okruženje za život pojedinaca i zajednice. Između ostalih, pružamo podršku institucijama kulture, a svakako jedna od njih je Gradsko pozorište Jazavac. Svjesni da je ovo pozorište mjesto dobre energije i mjesto koje okuplja mlade i vrijedne ljude, uz pozorište „Jazavac“ smo od njegovih samih početaka, a posljednjih godina smo ponosni pokrovitelji i Međunarodnog festivala mladog glumca ZAPLET. Radujemo se ovogodišnjem programu i odličnim predstavama koje su pred nama.“