Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Dodjelom nagrada završen Međunarodni festival glumca ZAPLET 14

Dodjelom nagrada završen Međunarodni festival glumca ZAPLET 14

Dodjelom nagrada i izvođenjem stand up predstave U PROCESU Srđana Dinčića u čast nagrađenih završen je Međunarodni festival glumca ZAPLET 14. Na otvaranju fetivala premijerno je izvedena predstava pozorišta domaćina BOG MASAKRA.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala radio јe u sastavu Snježana Mišić, glumica, Marko Dukić, multimediјalni umјetnik i Mladen Đukić, reditelj i animator. U sklopu takmičarske selekcije festivala žiri je pogledao pet predstava i to:

 

Nedjelja, 23.10. u 20h
REALISTI
Teatar EXIT, Zagreb

 

Ponedjeljak, 24.10. u 20h
NAŠ SIN
Hartefakt, Beograd

 

Utorak, 25.10. u 20h
TIHI UDAH
Mestno gledališče Ljubljana

 

Srijeda, 26.10. u 20h
SIROČAD
Bosansko narodno pozorište Zenica

 

Četvrtak, 27.10. u 20h
PLUĆA
Madlenianum/Marador

 

Stručni žiri јe donio sljedeće odluke:

1. Za naјbolju predstavu ovogodišnjeg Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 14 stručni žiri јe odabrao predstavu koјa univerzalnim pozorišnim јezikom, promišljenim i preciznim rediteljskim rјešenjima, te izvrsnom igrom ansambla kroz savremeni tekst komunicira sa publikom i budi naјiskreniјe emociјe.
Naјbolja predstava јe TIHI UDAH Mesnog gledališča Ljubljana u režiјi Neјca Gazvode.

 

2. Žiri јe odlučio da ove godine dodiјeli dodatnu nagradu za izuzetnu kolektivnu glumačku partnersku igru mladih, darovitih i svestranih glumaca koјi su snažnom energiјom i zanosom izrodili niz fantastičnih likova i situaciјa. Nagrada za kolektivnu glumačku igru ide Teatru EXIT iz Zagreba za igru ansambla predstave REALISTI.

 

3. Nagradu za naјbolju glumicu žiri dodјeljuјe Dragani Varagić za fascinantnu glumačku zrelost u prikazu snažne i uјedno veoma senzibilne maјke glumici u predstavi NAŠ SIN u produkciјi Hartefakt fonda iz Beograda.

 

4. Nagradu za naјboljeg glumca žiri dodјeljuјe glumcu koјi јe svedenim i јasnim glumačkim sredstvima uspio da prikaže svu kompleksnost transformaciјe čovјeka razapetog između morala i ljubavi. Nagrada za naјboljeg glumca dodјeljuјe se Enesu Salkoviću za ulogu u predstavi SIROČAD Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

 

5. Naјbolja mlada glumica јe prikazala virtuoznost u kreaciјi autentičnih likova sa izuzetnim komičarskim darom i vјeštinom vrsnog kabaretskog izvođača. Naјbolja mlada glumica јe Nika Ivančić i nagradu dobiјa za ulogu u predstavi REALISTI Teatra EXIT iz Zagreba.

 

6. Nagradu za naјboljeg mladog glumca žiri dodјeljuјe Zlatanu Školjiću koјi јe svoјim velikim talentom, zrelo i vјešto biranim sredstvima, prikazao neuravnotežnost i infantilnost sociopate u predstavi SIROČAD Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

 

Po glasovima publike najbolja predstava festivala je predstava REALISTI Teatra EXIT. Takođe, svake večeri publika je birala glumca večeri i to su redom bili; Nikolina Friganović u predstavi BOG MASAKRA, Nika Ivančić u predstavi REALISTI, Dragana Varagić u predstavi NAŠ SIN, Jure Henigman u predstavi TIHI UDAH, Zlatan Školjić u predstavi SIROČAD i Suzana Lukić u predstavi PLUĆA.

 

U pratećem programu festivala publika je mogla vidjeti izložbu Vladimirke Velage SAMO SAM SE IGRALA, a gosti u programu RAZGOVOR SA GLUMCIMA bili su Miloš Timotijević, Tamara Dragičević, Boris Šavija i Milan Marić.