Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Premijera omnibusa PROPUŠTEN POZIV za kraj prve Ljetne škole filma

Premijera omnibusa PROPUŠTEN POZIV za kraj prve Ljetne škole filma

Premijerom omnibusa PROPUŠTEN POZIV sastavljenog od kratkih filmova OKIDAČ, LIFT i MAMINA PESMA koja će biti održana u nedjelju, 27.8. u 20h u Gradskom pozorištu Jazavac biće završenа prva Ljetna škola filma u organizaciji Gradskog pozorišta Jazavac, Audio-vizuelnog centra Republike Srpske i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Program Ljetne škole filma sadržao je niz predavanja iz oblasti koje su vezane za film. Predavači su bili Đorđe Vranješ, producent, reditelj Vladimir Tagić, scenarista Nikola Kolja Pejaković, scenograf i kostimograf Dragana Purković Macan, snimatelj tona Igor Suzić, montažer Aleksandar Jurić, snimatelji Draško Gajić i Zoran Pilipović. Asistenti mentorima su producenti Nikola Đaković, Jelena Dakić i Đorđe Ćirić, dramaturg Aleksandar Vasiljević, snimatelj zvuka Danijel Karalić, fotografi Janja Bijelić i Lazar Gajić i režiseri Milica Vujasin i Stefan Tomić.

Nakon teoretskog dijela škole polaznici su uz mentorstvo napisali scenario, režirali i snimili tri filma koja će biti prikazana kao poslednji dio rada.

Producent Đorđe Vranješ rekao je da je zadovoljstvo raditi sa mladim ljudima koji su zainteresovani za filmsku umjetnost, a da je Ljetna škola filma odlična ideja koja je zastupljena u regionu i sada se prvi put u organizaciji Audio-vizuelnog centra Republike Srpske, Gradskog pozorišta Jazavac i Akademije umjetnosti u Banjoj Luci realizuje u Republici Srpskoj.
Polaznici su, prema njegovim riječima, dobili priliku da vide šta ih očekuje ukoliko u budućnosti odluče da se profesionalno bave produkcijom, kamerom, dramaturgijom, režijom, scenografijom i kostimografijom.
„Polaznici su prošli kroz sve faze u stvaranju filma. Podijelili smo ih u tri grupe, a zadatak im je da tokom trajanja škole snime tri kratka filma u obliku jednog omnibusa čija će premijera biti 27.8.2023. godine u Gradskom pozorištu Jazavac. Definisali smo temu i ideju omnibusa te su na predavanjima Nikole Pejakoviće i Aleksandra Vasiljevića razradili ideje i pisali scenarija, kako bi snimali filmove“, rekao je Vranješ koji je mlade polaznike uputio u sve aspekte produkcije.

Izražavajući oduševljenje Ljetnom školom filma, Ana Mitraković, koja Studio glume „Jazavac“ pohađa već deset godina, rekla je da su njena očekivanja velika, s obzirom na program radionica i ozbiljnost predavača.
„U toku škole imali smo časove produkcije, scenarija, kostimografije, scenografije, kamere i režije, tako da ćemo, pored glumačkog posla, moći da saznamo kako je to producentima, snimateljima, scenografima, kostimografima…,odnosno ljudima koji nas ne upute u svoj posao, a urade sve za nas“, rekla je Ana Mitraković.

Arian Sarajlić, polaznik Studija glume Jazavac, čiji je plan da upiše Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci, rekao je da je oduševljen što rade sa vrhunskim profesionalcima i da je zbog toga uvjeren da će entuzijazam polaznika i zajednički rad pod mentorstvom profesionalaca dati očekivani rezultat.