Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Najavljena premijera predstave KROZ ŽIVOT SA VELJOM i ZAPLET 15

Najavljena premijera predstave KROZ ŽIVOT SA VELJOM i ZAPLET 15

Na današnjoj konferenciji za novinare najavili smo premijeru predstave KROZ ŽIVOT SA VELJOM u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac i Gradskog pozorišta Gradiška kojom će biti otvoren i ovogodišnji Međunarodni festival glumca ZAPLET 15.

 

Dragana Marić, predsjednik UO UG „Gradsko pozorište Jazavac“ i direktor festivala izjavila je da početak pozorišne sezone u Gradskom pozorištu Jazavac obilježavamo sa dva važna događaja, premijerom nove predstave i festivalom ZAPLET. Na ovogodišnjem ZAPLET OPEN publika će, kao i proteklih godina, uživati u najboljim glumačkim kreacijama koje su nastale u predstavama iz regiona. Najavila je i prateći program festivala koji će činiti izložba slika Perice Ivanovića JAZAVAC U JAZAVCU, čitanje drama studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci i program RAZGOVOR SA GLUMCIMA u sklopu kojeg će se predstaviti Branka Katić, Andrija Milošević i Slavko Štimac. Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine glumica Maja Ristić, teoretičarka pozorišta, Mladen Miljanović, višemedijski umjetnik i glumica Narodnog pozorišta RS Smiljana Marinković.

 

Premijerom kabaretske predstave KROZ ŽIVOT SA VELJOM u petak, 20.10. obilježavamo 17. godina rada naše pozorišne kuće u kojoj glavnu ulogu igra jedan od naših najvjernijih saradnika i prijatelja Velimir Blanić. Premijera u Gradišci planirana je za petak, 27.10. a u ime Gradskog pozorišta Gradiška obratio se umjetnički direktor ovog pozorišta Admir Mešić koji je naglasio da je ovo nastavak i unapređenje saradnje između dva pozorišta te se zahvalio na saradnji kolegama iz Jazavca.

 

Glumac Velimir Blanić, jedan od najaktivnijih saradnika Gradskog pozorišta Jazavac rekao je da je predstava KROZ ŽIVOT SA VELJOM prožeta tragikomikom te da opisuje život Velje i svih onih koji njegov život čine takvim kakav jeste: „Svako od nas ima materijala da od događaja iz svog života snimi film što se često u narodu i kaže, a ja sam se usudio da tu izreku materijalizujem i predstavim u vidu pozorišne predstave istražujući različite životne situacije, izazove i radosti. Srećan sam što u bendu koji me prati na sceni imam sjajne saradnike koji su ključni za stvaranje atmosfere predstave. Njihova muzika prati emocionalni ton scena, pojačava dramu i dodaje humor tamo gdje je potrebno te tako postaje neizostavni dio ukupnog doživljaja same predstave. Posebno me raduje što ovu predstavu režira moj dugogodišnji prijatelj i kolega Slobodan Perišić.“

 

U predstavi KROZ ŽIVOT SA VELjOM igra Velimir Blanić, a orkestar koji ga prati čine glumci i muzičari: Milan Savić, Sava Knežević, Vladimir Đorđević i Aleksandar Blanić. Reditelj predstave je Slobodan Perišić koji je bio i saradnik na tekstu koji je pisao Velimir Blanić. Scenograf je Marko Bilbija, a kostimograf Jelena Vidoivć. Lektor je Aleksandra Savić.

 

Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac i selektor ovogodišnjeg Međunarodnog festivala glumca ZAPLET 15 najavio je program festivala i zahvalio se na podršci predsjedniku Republike Srpske koji je pokrovitelj ovogodišnjeg festivala, Gradu Banjaluka te kompanijama MTEL i ATOS banci i svim drugima zahvaljujući kojima je ovo prvi festival na koji smo mogli dovesti produkciono zahtjevnije predstave u takmičarsku selekciju.

 

Sponzor ove sezone našeg pozorišta je ATOS banka. U ime ATOS banke obratila nam se Karolina Karalić, rukovodilac Službe marketinga i komunikacija ATOS BANK a.d. Banja Luka : “ATOS BANKA je i ove godine uz Gradsko pozorište Jazavac, kao partner i ponosni prijatelj kulture. Želja da nastavimo da budemo snažan oslonac kulturi i da njegujemo prave vrijednosti ogleda se i u tome da rad ovog pozorišta izuzetno poštujemo, jer godinama unazad daje veliki doprinos razvoju pozorišne umjetnosti i kulture generalno. U skladu sa našim imidžom društveno odgovorne finansijske institucije veliko nam je zadovoljstvo biti dio ove pozorišne kuće, jer na taj način pružamo prije svega podršku razvoju kulture, ali i stvaramo čvrste veze sa zajednicom u kojoj poslujemo. S obzirom da krajem ovog mjeseca počinje petnaesti Međunarodni festival glumca Zaplet iskoristiću priliku da poželim sreću u organizaciji ovog festivala koji će sigurna sam i ove godine okupiti istinske ljubitelje pozorišne umjetnosti koji će uživati u sjajnim predstavama i odličnom programu. Mi kao Banka ćemo biti da podržimo sve što ovo pozorište radi, jer smo na taj način najbliži kulturi i onim vrijednostima koje kao Banka godinama unazad njegujemo.”

 

Ovogodišnji Zaplet 15 podržala je i kompanija M:TEL u ime koje nam se obratila Milica Kondić, rukovodilac sektora za marketing koja kaže: „Kompanija M:TEL ponosno stoji uz Gradsko pozorište Jazavac od njegovih samih početaka. Mnogo smo srećni kada vidimo koliko ova ustanova napreduje iz godine u godinu, koliko posvećeno rade na sadržaju, kako rade sa mladim ljudima i koliki doprinos daju razvoju kulture u Banjaluci. U M:TEL-u, kao društveno odgovornoj kompaniji smo itekako svjesni koliko su ulaganje u kulturu i razvoj kulture važni za dobrobiti zajednice u kojoj živimo i poslujemo, s toga smo se i opredijelili da podržimo Međunarodni festival glumca Zaplet i ove godine. Radujemo se selekciji predstvava i dobrom druženju i energiji koji svaki Zaplet nosi sa sobom.“

 

Ulaznice za sve festivalske predstave su u prodaji, a za sve one koji se odluče za komplet ulaznica spremili smo i poklone iznenađenja.