Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Otvaranje izložbe JAZAVAC U JAZAVCU

Otvaranje izložbe JAZAVAC U JAZAVCU

Izložba JAZAVAC U JAZAVCU Perice Ivanovića biće prvi program 15. Međunarodnog festivala glumca ZAPLET OPEN koji ćemo predstaviti publici. Otvaranje izložbe je u ponedjeljak, 16.10. u 19h u holu Gradskog pozorišta Jazavac. Izložba će trajati do kraja oktobra ove godine.

Goran Dakić, banjalučki književnik o radovima koji će biti izloženi kaže: “Jazavci Perice Ivanovića prirodno se nastavljaju na njegove sove, odnosno sovice. Nije jazavac tek puka slikarska dosjetka, jer slika te (prividne) u srpskoj umjetnosti nikada ne može da ima samo jedno značenje. Krajiški jazavac je, van svake sumnje, uvijek onaj Kočićev jazavac i upravo tog jolpaza Davidovog Ivanović objavljuje svijetu. I kao što sovice nije sveo na jedan izraz i na jednu rečenicu, Ivanović je i ovaj svojevrsni „jazavičji ciklus“ oplemenio neobičnim, duhovitim i promišljenim rješenjima. Iako je jazavac centralni motiv ovog Ivanovićevog ciklusa, na njegovoj margini se nalaze i Petar Kočić i David koji je, pod gunjom i šubarom, jazavcu udahnuo dušu. Mnoge od ovih slika su dopadljive na jedan, usudio bih se reći, ivanovićevski način, ali treba ukazati i na one nijanse koje nisu tu tek da bi izmamile osmijeh. Ivanović je, drugim riječima, na pojedinim slikama i hroničar i kritičar vremena u kojem živi, a to je ponekad, ako ne i uvijek, važnije od svega. Bili jolpaz i David u dajaku, pod spomenikom, u parku, na koridi, ukraj kotla, pred zgradom gradske uprave – uvijek je tu i Kočićev prkosni duh koji pokazuje i ukazuje. Stotinu i dvadeset godina nakon što je napisan, Kočićev jazavac ponovo igra, ali ovaj put je njegov karakter u Ivanovićevim rukama..”

Perica Ivanović rođen je 1966. u Drvaru. Od 1988. živi i radi u Banjaluci gdje ima svoj slikarski atelje. Bavi se ikonopisom. Oslikao je dvadeset četiri ikonostasa za hramove Srpske pravoslavne crkve Do sada je imao četrdeset samostalnih izožbi. Ilustrovao je nekoliko knjiga i više puta nagrađivan je za svoj rad. Najviše je prepoznatljiv po sovicama, a očekuje poseban uspjeh sa jazavcem.

 

Kao i svake godine i ove imamo prateći program festivala, a pored izložbe tu su i sledeći događaji:

 

  • Razgovor sa glumcima

Subota, 21.10. u 22 časa
Branka Katić

Nedjelja, 22.10. u 22 časa
Andrija Milošević

Četvrtak, 26.10. u 20 časova
Slavko Štimac

 

  • Javno čitanje drame studenta dramaturgije Akademije umjetnosti u Banjoj Luci

Ponedjeljak, 23.10. u 12 časova
„Zapisi iz podzemlja“ – dramatizacija romana F.M. Dostojevskog, аutor Đorđe Čarkić

 

Ulaz na sve prateće programe je slobodan.