Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Donatorska predstava NE IGRAJ NA ENGLEZE za FK „Naprijed“

Donatorska predstava NE IGRAJ NA ENGLEZE za FK „Naprijed“

U Gradskom pozorištu Jazavac održana je konferencija za medije povodom izvođenja predstave NE IGRAJ NA ENGLEZE u subotu, 25.11. u 20 časova kao donatorske predstave za izgradnju tribina na stadionu FK „Naprijed“ iz Banjaluke. Na konferenciji su učestvovalli Vladimir Rosić, predsjednik FK „Naprijed“ kao i prvotimac Marko Bundalo, Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac i Aleksandar Runjić, glumac.

Do ove saradnje između fudbalskog kluba i pozorišta došlo je na inicijativu glumaca Bojana Kolopića, Senada Milanovića i Aleksandra Runjića kao i reditelja predstave NE IGRAJ NA ENGLEZE Marka Vukosava. Aleksandar Runjić kaže da je srećan što je dio ove saradnje i da mu je posebno drago što je u pitanju saradnja sa FK „Naprijed“ te da će glumci sa velikom radošću i u narednom periodu učestvovati u ovakvim akcijama te je poželio igračima i upravi da na u subotu, nakon predstave u Jazavcu proslave i jesenju titulu.

Vladimir Rosić, predsjednik FK „Naprijed“ izjavio je: “Prije svega želim se zahvaliti našim prijateljima i komšijama iz Gradskog pozorišta Jazavac koji su predložili ovu ideju da odigraju donatorsku predstavu “NE IGRAJ NA ENGLEZE” za potrebe izgradnje tribine FK “Naprijed”. U današnjim teškim vremenima imamo situaciju da je sve manje sluha i podrške za kulturu, sport, umjetnost i ova inicijativa i saradnja je zaista jedan lijep primjer i pokazatelj da umjetnici i sportisti imaju veliku empatiju i društvenu-odgvornost. FK “Naprijed” je u protekle dvije godine jedan pozitivan primjer u gradu da se transparentnim radom, velikim trudom i entuzijazmom mnoge stvari mogu promijeniti na bolje, a sve što radimo je za buduće generacije i naši rezultati i rad to dokazuju. Želio bih napomenuti da smo u našoj dosadašnjoj akciji “Tvoja akcija, tvoja tribina” prikupili 146 donacija vrijednosti 12.000 KM, a za završetak nove tribine nam je potrebno još nekih 20.000 KM. Na kraju želio bih pozvati sve naše sugrađane da dođu na predstavu 25.11., i na taj način pomognu da svi zajedno kao pojedinci pomognemo u ostvarenju jednog višeg cilja izgradnje nove tribine koja će krasiti stadion Naprijeda na proljeće jer to je nešto što će ostati svim budućim generacijama”.

Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac rekao je da Gradsko pozorište Jazavac sa radošću podržava klub koji se, kao i ovo pozorište, nalazi „sa ove strane Vrbasa“: „Drago mi je da u Naprijedu duvaju neki novi vjetrovi i pozdravljam rad nove uprave čije rezultate dobro vidimo kad je u pitanju infrastruktura, ali i rezultati na tabeli. Ovo je divan način da spojimo dva pozitivna primjera iz kulture i sporta i da ne čekamo da se nadležni sjete da je i ovo što mi radimo važno i dragocjeno za naš grad i njegove stanovnike. FK „Naprijed“ je jedan od klubova koji imaju svoju dugu i plemenitu tradiciju, a to je i klub koji danas opet, kao i Jazavac, okuplja veliki broj mladih. Pozivam publiku da dođe na predstavu, ali i sve one koji su u mogućnosti da podrže projekat izgradnje tribine.“

NE IGRAJ NA ENGLEZE, igraj na Naprijed!