Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  10. godina od premijere predstave PUT PO SVIJETU NA TROTINETU

10. godina od premijere predstave PUT PO SVIJETU NA TROTINETU

U petak, 9.2. izvođenjem predstave PUT PO SVIJETU NA TROTINETU proslavićemo deseti rođendan ove predstave nastale po tekstu Todeta Nikoletića koja sve to vrijeme sa velikim uspjehom igra na Dječijoj JUHU sceni Gradskog pozorišta Jazavac. Ovo je prva predstava našeg pozorišta koja je doživjela svoj deseti rođendan.

Predstavu je režirala Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta RS, a u predstavi igraju Dragana Marić, Velimir Blanić i Senad Milanović (koji je 2019. zamjenio Vladimira Đorđevića koji je bio u premijernoj podjeli predstave). U predstavi je igrala i Sandra Ljubojević koja je tokom jednog perioda zamjenila Draganu Marić. Scenograf i kostimograf predstave je Dragana Purković Macan, autori songova su Vladimir Đorđević i Velimir Blanić, a sa posebnim poštovanjem i ljubavlju sjećamo se lektora Milorada Telebaka.

Aleksandri Spasojević ovo je bila prva režija u Jazavcu. Povodom ovog jubileja ona je izjavila: “Predstavom PUT PO SVIJETU NA TROTINETU počelo je i moje druženje i saradnja sa Gradskim pozorištem Jazavac. Tačno prije deset godina. Od tada, pored pomenute predstave, režirala sam još 7 predstava za djecu i igrala u tri. Ni malo godina, ni malo posla. S obzirom da ja kad nešto radim, na samom početku već znam koliko će to trajati i kako treba da izgleda i za ovu predstavu sam znala da će biti hit i da će dugo trajati i igrati. Još kad vam se to ostvari i dobijete potvrdu za to nakon deset godina, nije mala stvar. Radujem se, kao i svi iz ekipe, što je predstava dočekala svoj deseti rođendan, a posebna čast je što je to prva predstava u pozorištu Jazavac koja proslavlja deceniju trajanja. Predstava koju vole i djeca i omladina i roditelji, a i bake i deke. Čestitke od srca svima koji traju uz nju, svima koji je vole i svima koji je se sjećaju. Jer samo dobra i lijepa predstava živi za i uz publiku. I hvala svima!

Velimir Blanić, jedan od dvoje glumaca koji je igrao i na premijeri rekao je: “U ovom posebnom trenutku, dok obilježavamo desetogodišnjicu predstave PUT PO SVIJETU NA TROTINETU po tekstu Tode Nikoletića, ne mogu da ne osjetim ogromnu zahvalnost što sam dio ove izvanredne priče. Dijeliti scenu sa dragim i talentovanim kolegama Draganom Marić, Vladimirom Đorđevićem, a kasnije Senadom Milanovićem pod vođstvom strastvene rediteljke Aleksandre Spasojević, sve to čini ovu deceniju nezaboravnom avanturom. Uz ovu predstavu smo zajedno rasli, učili i stvarali magiju u koju smo svi iskreno vjerovali i dali sve od sebe da hiljade djece u pozorišnim salama osjeti i doživi pozorišnu umjetnost. Predstava ne samo da obilježava deset godina postojanja, već je i prva koja slavi ovaj značajan jubilej, čime postajemo svjedoci istorijskog trenutka i hvala Gradskom pozorištu Jazavac na povjerenju i prilici da budem dio ove porodice. Neka PUT PO SVIJETU NA TROTINETU i dalje osvaja srca, donoseći radost i čaroliju gledaocima i u narednim godinama.”

Predstava je nagrađivana na festivalu pozorišta za djecu u Bijeljini, a izvedena je i u Prijedoru, Gradišci, Doboju, Bijeljini i Vrbaškoj. Dosad je izvedena 86 puta, a vidjelo ju je preko dvanaest hiljada ljudi.

U petak, 9.2. nakon predstave koja počinje u 18 časova obilježićemo deseti rođendan predstave žurkom sa našom najmlađom publikom u holu Gradskog pozorišta Jazavac. Cijena ulaznice za ovo izvođenje je 5 KM.