Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Predstava GIDIONOV ČVOR izvedena u Jazavcu

Predstava GIDIONOV ČVOR izvedena u Jazavcu

U utorak, 17.4. u 20 časova na sceni Gradskog pozorišta Jazavac izvedena je predstava GIDIONOV ČVOR čiju režiju potpisuje Selma Alispahić koja i igra jednu od uloga u predstavi. Partnerka joj je Helena Vuković. Predstava je nastala u koprodukciji Scene MESS, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja „Intermeco“. Predstava GIDIONOV ČVOR je na 63. Internacionalnom festivalu MESS dobila Zlatni lovorov vijenac u sklopu programa Mali Mess.

GIDIONOV ČVOR je emocionalna i provokativna drama nastala po tekstu jedne od najpoznatijih i nagrađivanih američkih spisateljica Jone Adams.

U predstavi GIDIONOV ČVOR Gidionova majka Korin i njegova profesorica Heder suočavaju se sa svim kompleksnim pitanjima i problemima odrastanja mladih danas. Njihov susret iniciran je Gidionovim činom nakon kojeg povratka nema i stvari nikada više ne mogu biti iste. Baš kao i u stvarnosti u kojoj živimo, traženje odgovora počinje tek nakon što se problemi nagomilaju da tačke kada je na jednostavna pitanja nemoguće ponuditi jednostavne odgovore. Učionica u kojoj se sastaju majka i nastavnica postaje pozornica za suočavanje sa ličnim i sistemskim odgovornostima u procesu odgoja, obrazovanja i sazrijevanja mladih.

Šta znamo i šta mislimo da znamo o našoj djeci? Imamo li vremena da ih pažljivo pogledamo i saslušamo to što nam imaju za reći? Koliko se nastavnici uopšte mogu baviti svakim djetetom pojedinačno? Predstava se bavi gorućim pitanjima i problemima koji se tiču školskog sistema, slobode izražavanja, vršnjačkog nasilja, kreativne slobode, uticaja nastavnika, uloge roditelja, odgovornosti i jednih i drugih.

Da li traženje odgovora dodatno zapetljava „gordijev čvor“ ili pak vodi ka njegovom raspetljavanju, ostavljeno je gledaocu da odluči. Ono što je sigurno, taj čvor se ne može presjeći nego kao društvo moramo uraditi sve da do njegovog zapetljavanja ne dođe. I za to smo odgovorni svi.