Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Nagrada za Ljubišu Savanovića

Nagrada za Ljubišu Savanovića

Stručni žiri 2. Festivala pozorišta Republike Srpske LJUBICA u Gradišci dodijelio je Ljubiši Savanoviću nagradu za najbolju mušku ulogu za ulogu Miše u predstavi “Istina” Gradskog pozorišta Jazavac.

Predstava „Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić” Gradskog pozorišta Semberija” proglašena je najboljom predstavom festivala. Najbolja glumica je Bojana Milanović za ulogu Sofke, a najbolji glumac je Ljubiša Savanović za rolu u predstavi “Istina”. Za najbolje mlade glumce proglašeni su Darko Stojić za ulogu u predstavi “Kauboji”  i Božana Kukilo za ulogu u predstavi “Čleične magnolije” Narodnog pozorišta RS.

Žiri publike izabrao je kao pobjednika predstavu “Kauboji” Pozorišta Prijedor.

Festival pozorišta Republike Srpske „Ljubica” održan je drugu godinu za redom u znak sjećanja na prvu profesionalnu glumicu BiH – Ljubicu Stefanović Lazić, koja je rodom iz Gradiške, a trajao je od 20. do 25. maja 2024. godine u Kulturnom centru Gradiška.

Festival je otvorila, premijera predstave „ Povratak” Gradskog pozorišta Gradiška, koju je izveo glumac Zlatan Vidović, a režirao Gvozden Đurić.

Pored domaćina, Gradskog pozorišta Gradiška u takmičarskom dijelu ovogodišnjeg Festivala učestvovali su Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom “Čelične magnolije”“, Gradsko pozorište Jazavac iz Banjaluke sa predstavom “Istina”, Gradsko pozorište Semberije sa predstavom „Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić” i Pozorište Prijedor sa predstavom “Kauboji” je odigrana posljednje večeri takmičarskog dijela festivala.

Predstava „Dečije povrede” u izvođenju beogradskih glumaca Vuka Kostića i Slobode Mićalović odigrana je posljednje večeri festivala u čast nagrađenih .