Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Gradsko pozorište Jazavac
  /  Novosti   /  Nagrade za Studio Jazavac

Nagrade za Studio Jazavac

Stručni žiri 19. Internacionalnog festivala amaterskog teatra koji je održan u Laktašima proglasio je našu predstavu LAJANJE NA ZVEZDE najboljom na festivalu, a nagradu za najbolju režiju dodijelio je Belindi Stijak za režiju predstave LAJANJE NA ZVEZDE.

Ova predstava premijerno je izvedena 1.4.2024. na Sceni Studio Jazavac i već je više puta izvedena u Banjaluci, a pored Laktaša gostovala je i u Novom Sadu u programu ovogodišnjih Zmajevih dečijih igara. U predstavi igra dvadeset četvoro članova Škole glume i govora Studio Jazavac.

 

Stručni žiri u sastavu: Anando Čenić – diplomirani glumac i predsjednik žirija, Milan Gajić – magistar dramaturgije i Anđela Rakočević – apsolvent na AUBL ovako je obrazložio svoje odluke o nagradama za predstavu LAJANJE NA ZVEZDE:

• Nagradu za najbolju režiju

Belindi Stijak za predstavu „Lajanje na zvezde“ , UG „Gradsko pozorište Jazavac“ Scena Studio Jazavac.

Obrazloženje: Belinda je na dopadljiv i nepretenciozan način, vješto koordinišući sa 24 glumca, na sceni oživjela jedan izgubljeni svijet, prepun ljubavi, poštovanja i čednosti. Belinda je iskazala svoj rediteljski talenat i zanatsko umijeće kroz izuzetnu žanrovsku preciznost i usklađenu i energičnu kolektivnu igru.

 

• Glavnu nagradu za najbolju predstavu u cjelini

za predstavu „Lajanje na zvezde“ , UG „Gradsko pozorište Jazavac“ Scena Studio Jazavac.

Obrazloženje:
Izuzetna radost igre kao i njena ujednačenost, funkcionalna i jednostavna scenografija, autentični kostimi, kreativna rediteljska rješenja i uspješna dramatizacija istoimenog romana učinile su ovu predstavu najkompletnijom na ovogodišnjem festivalu.