Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

LAJANJE NA ZVEZDE

Riječ rediteljke:

“Bilo jednom jedno divno vrijeme i jedno divno mjesto, Moravski Karlovci…”
Vrijeme kada su se poštovali profesori, kada se ljubav iskazivala na kulturan i maštovit način, kada se uživalo u divnoj muzici i kada smo bez ustezanja pomagali jedni drugima. Vjerujem da taj duh vremena može da se vrati, a dok to ne dočekamo, imamo našu predstavu kao podsjetnik kako odrastanje može biti lijepo.

 

Riječ dramaturga:
Dramatizacija romana „Lajanje na zvezde“ Milovana Vitezovića predstavljala je dugogodišnju želju samog autora. Međutim, kako je i svoju popularnost roman stekao ponajviše nakon istoimenog filma, pristup temi nove dramatizacije predstavljao je problem. U potrebi da se što više odmaknemo od scenarija, rodila se ideja da pišem o prolaznosti. Čitava jedna elipsa ove priče, dinamično prikazuje ljepotu vremena koje mnogi od nas nisu mogli da iskuse. Sam Vitezović piše „Doći će do sudara svetova.“, misleći na ljubav, ali naš sudar u ovoj priči se ogleda kroz društvo, omladinu, maturante koji nam svojim karakterima, nameću nostalgiju pri samom upoznavanju sa njima. Mika Traper, narator u ovoj drami, predstavlja zaboravljeno vrijeme i ljepotu života u kojem su odrastali naši junaci. Sudar koji traje, samo mnogi nisu u stanju da ga vide, tema je naše dramatizacije.

  • Reditelj: Belinda Stijak
  • Glumci: Matijas Malić, Nađa Davidović, Arian Sarajlić, Viktor Janković, Andrej Vuković, Filip Perić, Elena Pađen, Saša Vučenović, Jovana Aljetić, Lana Forić, Nina Milisavić, Elena Gajić, Elena Borojević, Anastasija Nović, Aljoša Vuković, Varja Vujičić, Nikola Štrbac, Danilo Vučković, Ema Ljujić, Ana Mitraković, Ana Pajčin, Milan Petković, Iskra Sara Novaković, Milica Adžić
Preostale ulaznice u direktnoj prodaji

Datum

19.04.2024
Expired!

Vrijeme

20:00

Location

Gradsko pozorište Jazavac

Gradsko pozorište Jazavac