Rezervacije karata možete izvršiti na sledeće načine:

· U sanduče FB stranice

· Telefon: 063 699 699 (Radnim danima od 10 do 14h i od 16 do 20h / Subotom od 16 do 20h / Nedjeljom sat vremena prije početka predstave.)

· E-mail: rezervacijejazavac@gmail.com

· Na http://gpj.ba/repertoar/

· ili putem aplikacije BL TEATAR

Banka partner
Gradsko pozorište Jazavac
  /    /  Ježeva kućica

Ježeva kućica

Branko Ćopić
JEŽEVA KUĆICA

 

 

Rediteljka: Aleksandra Spasojević
Koroegraf: Saša Jovanović
Kostimografkinja: Jelena Vidović
Kompozitor: Zlatan Mirić
Organizator: Nikola Đaković

 

Igraju:

Nataša Perić, Senad Milanović, Velimir Blanić, Dragana Marić, Andrija Mitić

 

Riječ reditelja

Branko Ćopić jedan je od najvećih pisaca sa naših prostora. U njegovom književnom opusu izdvaja se veliki broj djela za djecu. Od ostalih pisaca dječje literature razlikuje se po vrlo pitkom, narodskom, a opet specifičnom humoru, koji uz maštu i jednostavnost pisane riječi, prenosi poruku namlađem čitaocu. “Ježeva kućica” je u većini književnih izvora okarakterisana kao pjesma, ali zbog likova u njoj, životinja, koje imaju karakteristike ljudi, dobija izraz basne u stihu sa vrlo jasnom idejom i stavom. Ježurka Ježić, skromni i vrijedni stanovnik šume, zadovoljan je onim što ima, čuva, cijeni i brani rođeni dom, uprkos negativnim stavovima drugih i njihovom ismijavanju.

Djelo koje se pamti cijelog života ispričaćemo na naš način, u kabaretskom stilu, uz mnogo pjesme, plesa i lijepe igre. U sjećanje na Branka Ćopića, njegovo djelo i poruku svim generacijama.